Les nostres vinyes.

Prev
Next

Vinyes verdes vora el mar…
Les nostres vinyes venen de lluny

La masia Bartomeu té un total de 15 hectàrees de vinya repartides en un total de 18 parades de dimensions molt variades. Estan dividides, quasi a parts iguals, en dues zones diferents: des d’una d’elles es té vista directa del mar, a l’alçada de la platja de Sant Salvador; i l’altra està darrera del turonet on hi ha l’edifici de la masia, encarat cap a Sant Vicenç de Calders. Només aquesta diferent situació crea dos petits microclimes, la que té vistes al mar rep la humitat de la marinada i l’altra no.

Entre vinya i vinya, hi ha marges construïts des de temps immemorials pels pagesos que les han conreades. La seva perícia en aquest art ens permet gaudir d’un paisatge del que en formen part d’una manera inseparable, junt amb les barraques de pedra seca i d’obra que continuem pintant de blauet.

Les vinyes tenen dues úniques varietats negres, Cabernet Sauvignon i Merlot. Aquesta va ser una decisió presa fa molts anys, en valorar que tradicionalment aquesta havia estat una terra de raïms negres. De fet algunes de les nostres vinyes de Cabernet Sauvignon estan entre les més antigues del Baix Penedès, ja que van ser plantades el 1987, i s’han adaptat extraordinàriament bé.

Des de l’any 2012, estem implantat criteris de producció ecològica, la qual cosa ens permetrà certificar-les a partir del 2015. Els vins BARTHOMEUS, són la nostra forma d’entendre i integrar el passat i el present.

 


Ver Les vinyes en un mapa más grande