La nostra Història

Prev
Next

Les nostres vinyes vénen de lluny, de fa més de 2000 anys, com ho demostren els dos jaciments arqueològics que hi ha a la masia Bartomeu.
Els ibers hi tenien assentaments, i ja al segle IV abans de Crist comerciaven amb els grecs, cartaginesos i després romans que hi deixaren una gran petjada, especialment els darrers que s’hi quedaren.
La gran quantitat de restes ceràmiques d’àmfores ibèriques, púniques i romanes demostren clarament que el conreu de vinyes i el comerç del vi era ja important en aquella petita “villae” romana, que estava assentada en l’actual masia Bartomeu.
Nosaltres seguim el que ells van començar.

Prev
Next

Restes de ceràmica grega àtica de figures negres, anses ibèriques i sigil·lada romana.


CATERINA MINGUELLA
(1829-1892)
PERE RECASENS
(1825-1885)
JOAN RECASENS
(1855-1918)
ASSUMPCIÓ RECASENS
(1887-1961)
JOSEP Ma. ROIG
(1880-1936)
CARLES LLASAT
(1916-1982)
Prev
Next

La Nostra Família

La masia Bartomeu pertany a la nostra família, al menys des del segle XVIII. És probable que fos adquirida el 1727 per Barthomeu Minguella, de qui encara en conserva el nom; de tota manera ja tres generacions abans, el 1635, l’avantpassat més llunya de qui en tenim coneixement, en Joan Castanyer, que era pagès, ja vivia a la casa pairal del carrer Alt del Vendrell, que encara conservem, i on hi havia el celler.

El 1911, el nostre besavi Joan Recasens Minguella, va ser dels qui va treballar intensament en la creació de la Cooperativa del Vendrell, i en va ser el primer president.

El nostre pare Carles Llasat, uns cinquanta anys més tard, també en va ser president. I ara som els tres germans Llasat Roig, amb el suport de la nostra mare, els que seguim la tasca de tantes generacions i ara a més de cuidar les vinyes, tornem a elaborar els vins.

Ens considerem, d’alguna manera, els jardiners del paisatge d’un trosset del Vendrell, i als qui estimin aquest paisatge, els demanem que també estimin els nostres vins.

Recuperem l’elaboració dels nostres vins


Presentacio2_optim

Presentacio3_optim